ליגה טרזין
"ליגה טרזין" הינו סרט דוקומנטרי (2013, 52 דקות) המספר את סיפורה הלא-יאמן של ליגת כדורגל ששוחקה בגטו טרזיינשטאט (טרזין, צ'כיה) ע"י שחקנים מקצוענים וחובבים שנכלאו בו בגלל יהדותם. בין השנים 1942-1944 התקיימו מאות משחקי כדורגל במגרש שאולתר בחצר אחד הקסרקטינים, לעיני אלפי צופים שבאו לשכוח לזמן קצר את הרעב הכבד, המצוקה, החולי והמוות, וכל זאת תחת אימת הטרנספורטים ששלחו אותם ל"מזרח", אל מותם הוודאי.
משחק הכדורגל נוצל ע"י הנאצים לטובת סרט התעמולה שצולם בגטו בקיץ 1944, ובקטע בתוך סרט זה, מצא עודד ברידא את דודו, פאבל ברידא (Pavel Breda) משחק בליגה. ברידא יצא למסע חקר כיצד הגיע לשם ומה סוד קיום הכדורגל בגטו. במסע הזה מצא ברידא את עצמו עוסק בנושא השואה, עד כדי מעבר לניהול מוזיאון שואה. בסרט, שצולם באירופה, ברידא מראיין שחקני ליגה ששרדו את השואה, עוקב אחר תופעות של שימוש בדימויי שואה בכדורגל של היום, כמו בדמותה "איאקס" אמסטרדם והיו"ר היהודי שלה, הנחשבת לקבוצה "יהודית" ובוחן את המקום של הכדורגל בחיי המיעוטים באירופה המודרנית.
הסרט מטפל בשימוש בכדורגל הן בתעמולה והן בחינוך ללימוד השואה ומשמש כיד זכרון לשחקני ליגה טרזין וצופיה שנשלחו אל מותם, רבים מהם ילדים שכתבו וציירו בהתלהבות את גיבוריהם בעיתונות הילדים בגטו.
אהבת הכדורגל הינה הגורם המשותף – לקורבנות של אז ולאוהדים של היום, שהפכו את המשחק לספורט הפופולארי ביותר בעולם. אהבת הכדורגל היא זאת שהובילה את יוצרי הסרט להקדישו לחללי "ליגה טרזין".
הסרט מתאים להקרנה לקהלים שונים ומעורר שאלות נוקבות בנושא אנטישמיות מודרניות, התנגדות לדיכוי והדרך לחינוך צעירים בנושא השואה.
הסרט דובר אנגלית (כתוביות בעברית, אנגלית וגרמנית).
ההפקה של הסרט הינה בשיתוף פעולה של ארבעה חברים במקצועות המדיה הטלוויזיונית - מייק שוורץ, אבי קנר, רובי גת ואורי בוזגלו
בשיתוף עם בית טרזין (מוזיאון שואה בישראל).
"ליגה טרזין" הינו פרויקט המתבצע ע"י בית טרזין
הסרט הוקרן בערוץ 2, ערב יום הזכרון לשואה, 7.4.2013 וזכה לרייטינג של 10.1% (כ 170,000 בתי אב)
קישור לסיור וירטואלי בתערוכת "ליגה טרזין" בבית טרזין, שהורדה ב 2018. לחצו כאן
הסרט מתאפשר תודות לסיוע של ועידת התביעות